Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolipaj med bacon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Lätt, smarrigt, rätt nyttigt och enkelt gjort med färdig pajmix! :) Går utmärkt att göra fler och frysa in också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader
  2. * Gör pajdegen enligt anvisningarna på pajmixpaketet och tryck ut degen i en pajform (smörj ej formen). * Koka broccolin och klipp den i små bitar (är bra för de som inte gillar stammarna), annars så tar du broccolin och lägger i den som den är. * Stek baconet och spar fettet (ska vara i äggblandningen). * Vispa mjölken och äggen och den rivna osten i en bunke och häll i baconfettet. (Jag tycker det är väldigt smarrigt att använda riven Billingeost men du kan ta en sort du gillar och som smälter bra). * Du behöver inte krydda något då bacon(fettet) och broccolin i sig ger god smak. * Häll därefter blandningen i pajdegen och grädda i ugnen ca 30 minuter.
  3. Servera med sallad och ett gott bröd till. Beroende på hur hungriga gästerna är och på tillbehören så räcker pajen till 2,3 eller 4 personer! :)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ullis1 19 maj 2008

    Även om det såklart är godast att göra sin egen pajdeg så vill jag ändå pusha lite för denna paj då den är så lätt att göra om du har ont om tid. Den blir faktiskt väldigt god också! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.