- Serverar: 6 portioner
- Tid: 55 minuter
Skriv ut
En jättegod paj om man gillar broccoli. Jag hade i lite rökt skinka när jag gjorde den för att få i lite protein, och det blev väldigt överfullt men gott!
Och botten är den lättaste man kan göra!
Instruktioner
- 1.Sätt ugnen på 225 grader. Kör smör, mjöl och kruskali till smulor i matberedare. Blanda i kesella och salt. Kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen tills det fått lite färg.
- 2.Skölj, ansa och skär broccolin i buketter och stjälkarna i slantar. Förväll i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet och spola broccolin i iskallt vatten.
- 3.Vispa ihop ägg och mjölk med osten. Salta och peppra.
- 4.Lägg först broccolin i pajskalet och häll sedan över äggstanningen. Grädda pajen ytterligare 20-25 minuter i nedre delen av ugnen tills den stelnat.
Publicerat den
6 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fick högsta betyg av barnen som åt mer än de borde :-) Gjorde den vegetarisk med ost som proteinkälla. Vi använde standardmjölk och en rel. fet ost som smälte så gott ner i pajen!