Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolipaj på nytt sätt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

En jättegod paj om man gillar broccoli. Jag hade i lite rökt skinka när jag gjorde den för att få i lite protein, och det blev väldigt överfullt men gott! Och botten är den lättaste man kan göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.Sätt ugnen på 225 grader. Kör smör, mjöl och kruskali till smulor i matberedare. Blanda i kesella och salt. Kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen tills det fått lite färg.
  2. 2.Skölj, ansa och skär broccolin i buketter och stjälkarna i slantar. Förväll i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet och spola broccolin i iskallt vatten.
  3. 3.Vispa ihop ägg och mjölk med osten. Salta och peppra.
  4. 4.Lägg först broccolin i pajskalet och häll sedan över äggstanningen. Grädda pajen ytterligare 20-25 minuter i nedre delen av ugnen tills den stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maithab 11 juli 2009

    Fick högsta betyg av barnen som åt mer än de borde :-) Gjorde den vegetarisk med ost som proteinkälla. Vi använde standardmjölk och en rel. fet ost som smälte så gott ner i pajen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.