Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolisallad med tomat och bacon

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Gudomligt god sallad som smakar ypperligt till grillat! Av Jamie Oliver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär med en liten kniv loss broccolibuketterna och dela dem i mindre bitar. När enbart stjälken återstår skär du bort den tjocka torra delen längst ner. Dela resten mitt itu på längden och skiva tunt.
  2. Blanchera broccolin: täck broccolin med kallt vatten i en kastrull och ge den ett mycket hastigt uppkok. Det räcker med 60 sekunders kokning - den ska mjukna lite, men fortfarande ha bra tuggmotstånd. Låt rinna av i durkslag och sprid ut broccolin på en ren handduk så att värme och fukt ångar bort. Lägg den helt torra broccolin i en skål.
  3. Stek baconet i bitar i lite olivolja, lägg de sedan i skålen. Häll lite av fettet till dressingen som vispas samman i en bunke. Blanda ner tomat och gräslök i skålen och häll över dressingen. Servera resterande i en skål bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.