Gudomligt god sallad som smakar ypperligt till grillat! Av Jamie Oliver.
Instruktioner
- Skär med en liten kniv loss broccolibuketterna och dela dem i mindre bitar. När enbart stjälken återstår skär du bort den tjocka torra delen längst ner. Dela resten mitt itu på längden och skiva tunt.
- Blanchera broccolin: täck broccolin med kallt vatten i en kastrull och ge den ett mycket hastigt uppkok. Det räcker med 60 sekunders kokning - den ska mjukna lite, men fortfarande ha bra tuggmotstånd. Låt rinna av i durkslag och sprid ut broccolin på en ren handduk så att värme och fukt ångar bort. Lägg den helt torra broccolin i en skål.
- Stek baconet i bitar i lite olivolja, lägg de sedan i skålen. Häll lite av fettet till dressingen som vispas samman i en bunke. Blanda ner tomat och gräslök i skålen och häll över dressingen. Servera resterande i en skål bredvid.
Publicerat den
27 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar