- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Så många smaker i något så enkelt som en broccolisoppa. Även den mest kräsne kan bara inte låta bli denna!
Instruktioner
- Dela upp broccolin i fina buketter. De delar av stammen som inte är för träiga kan med fördel användas också.
Lägg i något större kastrull och häll på vatten så att det nästan täcker. Smula över en buljongtärning.
Koka broccolin mjuk men absolut inte överkokt. Plocka upp ca en tredjedel av buketterna och dela i mindre bitar, mixa sedan resten till en slät soppa. Häll på grädde och örtpeppar och rör om innan de omixade buketterna läggs tillbaka. Salta efter smak.
- Skär brödet i små tärningar. Hacka chili och vitlök smått och fräs i mycket smör. Tillsätt brödtärningarna och rosta dem i smöret till krutonger.
- Servera soppan med krutongerna och hyvlad parmesan i generösa mängder. Smaklig måltid!
Publicerat den
24 augusti 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Så gott detta låter! häller du av vattnet från broccolin när du kokat den eller mixar du broccolin i vattnet du kokade dom i? Mvh Emma