Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolisoppa med purjolök och morötter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Skulle göra en soppa på jobbet och hittade på denna, blev otroligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt broccolin i mindre bitar, koka den i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll av och spara kokvätskan.
  2. Smält margarinet, ha ner den finstrimlade purjon och rör om, tillsätt mjölet och späd med mjölken till fin soppkonsistens. Tillsätt broccolin och använd dig gärna av spadet också. Tillsätt buljongtärningarna och låt koka ett tag.
  3. Under tiden skalar du morötterna och grovriver dem ner i soppan, koka ca 10 minuter, tillsätt salt vid behov. Ät och njut med ostsmörgås till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zahraa96 1 augusti 2011

    hur mycket vatten ska det vara när broccolin kokas? och ska vattnet vara med broccolin?

  • Marre73 1 augusti 2011

    Vattnet ska nätt o jämnt täcka broccolin, när du späder med mjölken kan du tillsätta broccolispadet också ,inte allt men en del av det så konsistensen blir som du vill ha den. Lycka till o smaklig måltid!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.