Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolisoppa och parmachips

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En enkel, god och krämig soppa med chips gjord av parmaskinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och fördela parmaskinkan på bakplåtspapper på en plåt.
  2. Häll över broccolin i en kastrull och fyll med vatten tills broccolin är täckt, tillsätt fond, kryddor och låt det koka upp. När broccolin blivit mjuk brukar det vara lagom att placera parmaskinkan i ugnen där den ska stå ca 15 min.
  3. När skinkan står i ugnen, använd stavmixer tills broccolin blivit till en jämn soppa och det inte är några större broccoliklumpar kvar. Tillsätt matlagningsgrädden och krydda vid behov.
  4. Tillsätt Maizena efter behov, jag brukar använda ganska mycket för att få en riktigt krämig soppa. Låt det koka på låg värme tills parmachipsen är klara. Servera.
  5. Eftersom jag använder Maizena tycker endel att crème fraiche inte behövs till garnering eftersom att soppan redan är så fyllig o krämig, men jag brukar ha i en klick på min tallrik ändå. Hoppas det smakar! :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.