- Serverar: 5 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En enkel, god och krämig soppa med chips gjord av parmaskinka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och fördela parmaskinkan på bakplåtspapper på en plåt.
- Häll över broccolin i en kastrull och fyll med vatten tills broccolin är täckt, tillsätt fond, kryddor och låt det koka upp. När broccolin blivit mjuk brukar det vara lagom att placera parmaskinkan i ugnen där den ska stå ca 15 min.
- När skinkan står i ugnen, använd stavmixer tills broccolin blivit till en jämn soppa och det inte är några större broccoliklumpar kvar. Tillsätt matlagningsgrädden och krydda vid behov.
- Tillsätt Maizena efter behov, jag brukar använda ganska mycket för att få en riktigt krämig soppa. Låt det koka på låg värme tills parmachipsen är klara. Servera.
- Eftersom jag använder Maizena tycker endel att crème fraiche inte behövs till garnering eftersom att soppan redan är så fyllig o krämig, men jag brukar ha i en klick på min tallrik ändå. Hoppas det smakar! :)
Publicerat den
4 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar