Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolitortilla med laxrom och smetana

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Tortilla är egentligen en spansk potatisomelett, här i stället fullproppad med härlig broccoli som toppas med laxrom och smetana. Smetana är en rysk typ av créme fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stek broccolin i olivolja med finhackad vitlök, salladslök och paprika. Den ska inte bli mjuk, bara få lite mer smak.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar botten.
  4. Blanda äggen med vatten, olja och kryddorna i en bunke. Lägg broccolin och löken jämnt fördelade i formen.
  5. Häll blandningen över och ställ in i ugnen ca 55-60 minuter eller tills ytan fått en gyllenbrun färg.
  6. Låt svalna innan du spänner loss sidorna på formen. Servera i bitar och toppa med smetana och laxrom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.