Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd

 
Skriv ut

Ett härligt och enkelt bröd. Experimentera gärna med andra mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader). Tillsätt olja, salt och mjölsorterna. Arbeta degen tills den är smidig - ca 5 minuter med assistent eller ca10 minuter för hand. Jäs under bakduk ca 1/2 timme.
  2. Runddriv degen på mjölat underlag. Dela i två delar, forma till limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs under bakduk ca 1 timme. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 35-40 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.