Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett mycket gott bröd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Mät upp gäst, vatten, olja och vinäger väg mjölet lägg ned allt i degblandaren.
  2. 2. Blanda degen långsamt i 17 minuter, tillsätt saltet och blanda ytterligare två minuter. 3. Smörj en teflonform (ca 35*28*7 cm) med lite olivolja, stjälp upp degen och tryck ut den jämt över hela formen. Strö vallmofrö och flingsalt över och tryck fast dem lite lätt i degen med handflatan.
  3. 4. Täck formen med plastfilm och låt den jäsa i ca 2 timmar 5. Värm ugnen till 230 grader och sätt in brödet. Efter tio minuter sänker du värmen till 190 grader och gräddar brödet till det har en kärntemperatur på 97 grader. Kontrollera med kökstermometern 6. Stjälp upp brödet på ett bakgaller, täck det sedan med en bakduk. Låt det svalna helt och dela brödet i 3-4 bitar. Frys in alla utom en och ta ut resten allt eftersom du behöver dem.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • almerase 3 januari 2012

    Gott bröd men det vart för mycket mjöl för mig så ska ta lite mindre nästa gång :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.