Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd eller frallor

(28 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mycket lättarbetad deg och supergott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt matolja, sirap, salt och ägg. Rör om. Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa i 40 minuter. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Lägg på plåtar och låt jäsa i 30 minuter. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö.
  2. UGN: 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter.

Liknande recept

Kommentarer (28)

  • monicadanell 9 augusti 2009

    Hej det här brödet måste jag testa i helgen som kommer mvh monica

  • BrittenH 9 augusti 2009

    Det här ser lika gott ut som butikens "Snoddas". Det här skall provas!

  • monicadanell 15 augusti 2009

    Hej nu har jag bakat limpor super gott bröd kommer att göra dom igen ganska snart då ska jag prova att göra frallor tack för receptet monica

  • monicadanell 17 augusti 2009

    Hej jag gjorde frallor med ost på super gott mina pojkar tyckte om dom godare än det man kan köpa i affären betyg 5 poäng monica

  • kale 20 augusti 2009

    Tack för ett jättegott brödrecept :) Andra kvällen i rad som jag bakar det. Kan varmt rekomenderas.

  • NatJac 26 augusti 2009

    jättegott recept, tack. Jag gjorde bullar av degen och bytte ut två dl av mjölet och la till en dl krossade linfrön, och en dl vetekli och det gick utmärkt. Ska försöka hinna med att baka limpor inom den närmsta framtiden.

  • BrittenH 7 september 2009

    Ja nu skall jag äntligen kommentera detta fantastiska recept. Enda nackdelen med detta bröd är att det går inte att baka lika fort som det går åt. Bakar alltid ut det som två "Snoddas", alltså flätade bröd. Jag får alltid omdömmet från familjen att det är minst lika gott som det man köper i affären. Nu är gårdagens bak slut så det får bli nya på onsdag. En femma från mig!

  • BrittenH 18 september 2009

    Hej! :P Har du fler sådana här fantastiska recept? Som jag sagt förut bakar jag alltid ut detta bröd som snoddas. En frasig skorpa som liknar butikens får jag genom att stänka in lite vatten när jag sätter in plåten. Ingen mer än plånboken känner av skillnaden mellan ditt recept som jag bakar och det i affären. :D

  • Loulou3 17 februari 2010

    Hej och tack för ditt fantastiska recept! Har bakat bullarna flera gånger och alla som har smakat har bett om receptet! Jag tycker väldigt mkt om att du har ett fast antal dl mjöl så jag slipper undra om degen är tillräckligt mjuk, fast, osv. Sista gången jag bakade, tänkte göra de lite "nyttigare" och j ersatte 6dl vetemjöl med lika många dl fin rågmjöl och resultatet var lika bra! Gärna en stjärna i betyget men eftersom det inte finns...blir det en STOR 5:a!

  • recepttorka 23 februari 2010

    Har gjort dessa bröd och de blev toppengoda :) Undrar om dom blir ok att frysa? Mvh Maria.

  • yrsa_72 10 mars 2010

    Vilket lätt bröd att baka! Det blev väldigt gott enligt sambon (själv äter jag inte bröd alls för tillfället, men litar på hans omdöme.) Jag bytte ut 1 dl mjöl mot linfrön och det blev jättebra. Nästa gång tänkte jag fortsätta att byta ut lite av mjölet mot en grövre mjölsort och hoppas på att det funkar. Jag frös en av limporna och det verkar inte ha gjort någon skillnad smakmässigt. Den andra limpan försvinner lika fort som den första!

  • NeroAnima 24 mars 2010

    Testat detta recept två gånger nu och kommer återvända till det många gånger. Tar inte en evighet, är enkelt och framförallt så smakar det gott!

  • didi74 9 april 2010

    Det blev goda bröd!! Alla mumsade i sig! Bytade dock ut hälften av mjölet till rågmjöl och det blev mumsigt. I ett av dem stoppade jag i solrosfrön också. Gott gott.. De blev fina o goda,, flätade.. Kommer garanterat använda detta recept nästa gång jag ska baka matbröd.. Tack för ett gott recept

  • Takiim 6 maj 2010

    Underbart gott bröd!..och tog exakt 16 dl mjöl,degen blev perfekt!..detta bröd ska göras många ggr till.Gjorde en limpa och 8 st frallor.

  • Josses 18 juni 2010

    Bakade dem igår men bytte ut en del av vetemjölet mot Lantbrödsmjöl av 4 sorter. Strödde över sesamfrö på den ena och vallmofrö på det andra. Hade ingen vit baksirap hemma heller utan tog vanlig ljus sirap. Har inte hunnit prova det ännu utan 1 hamnade i frysen och 1 fick min mamma. Återkommer med betyg om någon dag.

  • karma77 17 juli 2010

    Mkt gott bröd! Kommer att baka dessa flera gånger men då byta ut mjölet till ngt grövre. Stort tack för receptet!

  • petro70 7 oktober 2010

    Gjorde frallor igår kväll och ungarna var stormförtjusta så de kommer jag att göra fler gånger! Jättegoda!!

  • erika7 24 november 2010

    Bakade dessa frallor igår. Härlig och lättarbetad deg och mkt goda. Nästan helt slut idag. Helt klart en kommande favorit!! Dessa ska bakas många gånger!!

  • pengsan 15 december 2010

    Tack för all respons och omdöme på mitt goda bröd!

  • punkiish 30 januari 2011

    Tog mindre mjöl än vad som står, men det blev ändå torrt. Ett väldigt tråkigt bröd. Kommer inte att bakas igen.

  • quickhook 5 april 2011

    Är ingen hejare på att baka, men prövade brödet i helgen. Blev kanonbra. Tack för receptet.

  • sanros 5 september 2011

    mums vad gott;)

  • ylwa 15 oktober 2011

    Lättbakat och jättegott bröd. Hela familjen gillade det. En klar 5.

  • puppen 28 oktober 2011

    Jättegott bröd, och lätt att baka :-)

  • marieborgessvarmor 15 januari 2012

    Himla gott och enkelt-tack för receptet..

  • pyttingo 7 maj 2012

    Kanongott bröd. Gjorde både limpor och frallor. Kommer definitivt att göra dessa igen

  • lillawe 3 mars 2013

    Hejsan! Vill bara säga .. Jättegott matbröd. Gjorde kuvertbröd till enn middag på fredagskvällen. Allt tog slut!/ lillawe

  • backag 23 juni 2014

    Vilket jättegott bröd o lättbakat. Blandade vallmofrön, ost och fling-salt Tack för receptet. Marie-Louise

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.