Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd i lergryta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Om man gräddar brödet i lergrytan blir det högt och saftigt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen före: Lös upp 50 g jäst I 3dl ljummet vatten. Rör i 3 dl rågsikt. Låt det stå övertäckt över natten. Häll kokande vatten på vetekornen och råg- och vete-kross
  2. Dagen då brödet bakas: Blanda ingredienserna från dagen före. Tillsätt 13 dl rågsikt, 8 dl vetemjöl till fördegen. Häll i 7 dl ljummet vatten, 2 msk olja och 2 msk salt. Arbeta degen jämn och slät. Låt jäsa i 30 min.
  3. Lägg två lergrytor i blöt. Smörj dem med olja. Dela degen och lägg den i lergrytorna.
  4. Sätt in grytorna i kall ugn, sätt på ugnen till 200 grader. Låt stå 1h.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • herrp 26 oktober 2009

    Bröd bakat i lergrya blir saftigt och får fin skorpa runt om. Hälsar herrp

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.