Om man gräddar brödet i lergrytan blir det högt och saftigt
Instruktioner
- Dagen före:
Lös upp 50 g jäst I 3dl ljummet vatten. Rör i 3 dl rågsikt. Låt det stå övertäckt över natten.
Häll kokande vatten på vetekornen och råg- och vete-kross
- Dagen då brödet bakas:
Blanda ingredienserna från dagen före. Tillsätt 13 dl rågsikt, 8 dl vetemjöl till fördegen. Häll i 7 dl ljummet vatten, 2 msk olja och 2 msk salt. Arbeta degen jämn och slät. Låt jäsa i 30 min.
- Lägg två lergrytor i blöt. Smörj dem med olja.
Dela degen och lägg den i lergrytorna.
- Sätt in grytorna i kall ugn, sätt på ugnen till 200 grader. Låt stå 1h.
Publicerat den
18 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bröd bakat i lergrya blir saftigt och får fin skorpa runt om. Hälsar herrp