Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med baljväxter

 
Skriv ut

Kikärtsbrödet har en viss sötma, linsbrödet smakar lite råg och sojabrödet har en rund fin smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa bönorna eller linserna med 2 dl vatten tills det blir en tunn vätska. Tillsätt resten av vattnet så att det tillsammans blir 7 dl degvätska. Värm degvätskan till 42 grader (använd termometer).
  2. Häll jästen i en bunke och häll degvätskan över. Blanda. Tillsätt salt, olja, sirap, rågsikt och 4 dl vetemjöl. Arbeta in resten av mjölet efterhand tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa 30 minuter.
  3. Häll ut degen på bakbordet och knåda den lätt. Dela degen i två delar och rulla ut till längder som sedan delas i 6 delar vardera (blir 12 bullar). Jäs bullarna på plåt övertäckta i ca 30 minuter. Grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Satsen går bra att dubblera.
  5. Det går också bra att i stället för bullar göra 2 limpor av satsen. De gräddas då i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.