- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 35 minuter
Skriv ut
Detta bröd är perfekt till en god sallad eller soppa.
Vill man kan man ändra innehåll och ha tex. soltorkade tomater, paprika, pesto mm istället för basilika och oliver. Man tager det man haver så att säga.
Instruktioner
- 250°
Smula/häll jästen i en bunke. Värm mjölk och olja till ca 37°. Lös upp jästen med lite av degspadet och tillsätt resten samt salt.
- Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig men ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Kavla ut en rektangel, ca 1/2 cm tjock, gott och väl plåtens längd.
- Fördela den hackade basilikan, hackade oliver och kryddorna.
- Rulla ihop på längden och lägg på plåten. Ibland delar jag på längden och lägger de två längderna jämte varandra.
- Strö över mjöl och snitta brödet. Låt jäsa övertäckt tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
- Grädda i 250°, ca 15 minuter. Låt svalna utan bakduk.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Recept från www.maghalsa.se
Sponsrat
Skriv kommentar