Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med basilika och oliver

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 35 minuter
Skriv ut

Detta bröd är perfekt till en god sallad eller soppa. Vill man kan man ändra innehåll och ha tex. soltorkade tomater, paprika, pesto mm istället för basilika och oliver. Man tager det man haver så att säga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 250° Smula/häll jästen i en bunke. Värm mjölk och olja till ca 37°. Lös upp jästen med lite av degspadet och tillsätt resten samt salt.
  2. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig men ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Kavla ut en rektangel, ca 1/2 cm tjock, gott och väl plåtens längd.
  3. Fördela den hackade basilikan, hackade oliver och kryddorna.
  4. Rulla ihop på längden och lägg på plåten. Ibland delar jag på längden och lägger de två längderna jämte varandra.
  5. Strö över mjöl och snitta brödet. Låt jäsa övertäckt tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
  6. Grädda i 250°, ca 15 minuter. Låt svalna utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.