Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med hassel- el valnötter

 
Skriv ut

Som omväxling kan det vara gott med ett bröd med nötter. Keson el kesellan ger brödet extra saftighet och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken Häll på vattnet. Rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt keso el kesella, socker, salt, nötter och nästan allt mjöl. Arbeta i hop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den och tillsätt eventuellt mer mjöl. Forma 2 limpor. Lägg dem på smord plåt och låt jäsa ca 30 minuter.
  4. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.