Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med havregryn och honung

(10 kommentarer)  
 • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftigt bröd för bakmaskinen.

Ingredienser

Instruktioner

Häll i torrjästen så att den hamnar längs degskålens kant eller i ett hörn av skålen. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan innan själva knådningen kommer igång. Tillsätt vetemjöl, havregryn, salt och olja. Sist häller man i vattnet. Välj program på bakmaskinen.

Liknande recept

Kommentarer (10)

 • PinkLadie 28 augusti 2008

  Detta blev perfekt! Jättegott, men så är jag ju "tokig" i havregryn oxå... I min maskin skall vattnet i först, så jag följer ingredienslistan baklänges och slutar med torrjästen överst. Receptet fungerade mycket bra med att fördröja starten. Rekommenderas!

 • famsallstrom 10 september 2008

  Perfekt bröd! Följde ingredienserna baklänges. Tror inte det spelar någon roll i vilken ordning ingredienserna kommer bara jästen kommer först kontakt med mjölet.

 • lillawe 9 december 2008

  Gott och saftigt bröd. Jag läste också recept nerifrån och upp, det blev lyckat!

 • Alfrid 10 februari 2010

  Jag använde färsk bakjäst , 25 g, istället för torrjäst och gräddade i ugn istället för bakmaskin. Lade också till ca 1/2 dl russin i smeten. Jäste ca 40 min, 180 grader, gräddades ca 30-35 minuter. Blev suveränt gott men kan kanske bli ännu godare om man utvecklar det vidare :-)

 • tiaojof 10 april 2010

  Ett mycket gott bröd som maken åt upp över dagen = + Passade min bakmaskin precis som det var. Mmmm, sånt gillar jag. gick väldigt bra att rosta till frukost.

 • jalapeno82 4 januari 2011

  Bakade första brödet igår, och nu har jag en ny laddning i bakmaskinen. Alla tre barnen tyckte om brödet, + barnens kompisar. Så DET är väl ett gott betyg om något! Tack för ett bra recept, kommer att bakas många gånger!

 • Danstokig 19 september 2011

  Bästa brödet! Jag bytte ut två deciliter vetemjöl mot grahamsmjöl och slängde i en näve russin - vilket bröd! Det jäste med kraft och fick en smaskig skorpa. Åt upp ett halvt bröd med smör direkt ur maskinen. :)

 • stepp11 15 oktober 2011

  Riktigt gott bröd. Jag fick dock minska mjölet med en dl för att det ska bli perfekt. Hade även i en näve russin. En favorit kan jag säga = )

 • Anderstam 28 januari 2012

  Helt underbart gott ! Jag avskyr egentligen honung ! Men nu går nog den gamla burken åt ! :-)

 • MammaIrene 25 april 2012

  japp, helt klart godkännt av barnen! Lite hård skorpa tyckte David, men åt ändå :D Tack för receptet kusin!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.