Ett jättegott bröd att servera på buffébordet, behövs inget smör eler ost.
Instruktioner
- Smula jästen i lite av vattnet och rör tills det löser sig. Tillsätt därefter resten av vattnet, salt, crème fraiche, hackade tomater, delade oliver, fetaost och lite av mjölet. Arbeta in resten av mjölet till en jämn och smidig deg.
- Låt degen jäsa i bunken, under duk, i ca 35 minuter. Sätt ugnen på 225 grader C.
- Kavla ut degen eller tryck den platt på en mjölad plåt. Låt jäsa under duk ytterligare 20 minuter. Pensla brödet med olja, strö ev på lite flingsalt.
- Grädda brödet i mitten i 15-25 minuter, lite beroende på hur tjockt brödet är. Låt brödet svalna under bakduk.
Publicerat den
24 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott! Fast nästa gång smörjer jag nog plåten i stället för mjölar, för brödet fastnade.