Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med oliver och soltorkade tomater

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ett jättegott bröd att servera på buffébordet, behövs inget smör eler ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i lite av vattnet och rör tills det löser sig. Tillsätt därefter resten av vattnet, salt, crème fraiche, hackade tomater, delade oliver, fetaost och lite av mjölet. Arbeta in resten av mjölet till en jämn och smidig deg.
  2. Låt degen jäsa i bunken, under duk, i ca 35 minuter. Sätt ugnen på 225 grader C.
  3. Kavla ut degen eller tryck den platt på en mjölad plåt. Låt jäsa under duk ytterligare 20 minuter. Pensla brödet med olja, strö ev på lite flingsalt.
  4. Grädda brödet i mitten i 15-25 minuter, lite beroende på hur tjockt brödet är. Låt brödet svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tuje 8 augusti 2010

    Mycket gott! Fast nästa gång smörjer jag nog plåten i stället för mjölar, för brödet fastnade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.