Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med pizzafyllning

(1 kommentar)  
Skriv ut

Supergott, en limpa fylld med pizzasmakande köttfärs

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt olivolja och salt.
  3. Arbeta in rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
  4. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn tills allt är jämnt smuligt.
  5. Tillsätt krossade tomater, oregano, salt och peppar. Låt allt puttra samman tills vätskan har kokat in. Smaka av. Låt färsen kallna innan den fördelas över den utkavlade degkakan.
  6. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Kavla ut degen till en tunn kaka lika lång som en 1 1 ½ liters bakform.
  7. Fördela färsfyllningen över degkakan men inte ända ut i kanten. Rulla samman som en rulltårta och nyp till skarven. Lägg degrullen i smord 1 ½ liters form och låt brödet jäsa ca 20 minuter.
  8. Pensla brödet med lite kallt vatten och strö över mjöl. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
  9. Stjälp försiktigt upp brödet och låt det kallna på galler under duk.
  10. Skär i skivor och njut.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JanBratt 14 september 2008

    Detta verkar supergott. det måste vi prova att göra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.