Supergott, en limpa fylld med pizzasmakande köttfärs
Instruktioner
- Ugn: 200 grader
- Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt olivolja och salt.
- Arbeta in rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
- Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn tills allt är jämnt smuligt.
- Tillsätt krossade tomater, oregano, salt och peppar. Låt allt puttra samman tills vätskan har kokat in. Smaka av. Låt färsen kallna innan den fördelas över den utkavlade degkakan.
- Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Kavla ut degen till en tunn kaka lika lång som en 1 1 ½ liters bakform.
- Fördela färsfyllningen över degkakan men inte ända ut i kanten. Rulla samman som en rulltårta och nyp till skarven. Lägg degrullen i smord 1 ½ liters form och låt brödet jäsa ca 20 minuter.
- Pensla brödet med lite kallt vatten och strö över mjöl. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
- Stjälp försiktigt upp brödet och låt det kallna på galler under duk.
- Skär i skivor och njut.
Publicerat den
4 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta verkar supergott. det måste vi prova att göra