Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med pumpa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Gott och mättande bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över vattnet och rör om tills det löst sig. Blanda ner oljan. Häll i övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter,
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta snabbt ihop degen till en limpa, avlång eller rund bestämmer du själv.
  4. Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  5. Pensla med vatten och strö över valfria kärnor eller frön.
  6. Grädda i 25 minuter i 200 grader mitt i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Saris__ 8 oktober 2009

    Åå jag älskar pumpabröd! Detta måste jag testa!!

  • maria_wijk 12 oktober 2009

    Supergott pumpabröd, detta kommer garanterat att bakas vid fler tillfällen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.