Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med soltorkade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett mycket gott bröd

Ingredienser

Instruktioner

Lägg jäst och socker i en skål. Rör ut det med 1 dl av vattnet. Jäs på varm, dragfri plats i ca 15 minuter eller tills det börjat skumma sig. Blanda mjöl och salt i en degbunke. Gör en grop i mitten och stillsätt basilika, jästblandning, tomatpasta och hälften av resterande vatten. Rör in mjölet successivt med en träslev, tillsätt resten av vattnet lite i taget och arbeta ihop till en deg. Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord och knåda den i 5 minuter. Täck med oljad plastfolie och låt degen jäsa på varm plats i 30 minuter eller tills den jäst till dubbla storleken. Smörja en eliters brödform med margarinet. Ta fram degen och kåda in de soltorkade tomaterna. Knåda ytterligare 2-3 minuter. Lägg degen i den smorda brödformen och låt den jäsa i 30-40 minuter eller tills den blitt dubbelt så stor igen. Gädda brödet i 190 grader i 30-35 minuter eller tills färgen blivit gyllengul. Brödet är färdiggräddat när det låter ihåligt då man knackar på det. Låt det svalna något på brödgaller och servera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.