Instruktioner
Lägg jäst och socker i en skål. Rör ut det med 1 dl av vattnet. Jäs på varm, dragfri plats i ca 15 minuter eller tills det börjat skumma sig.
Blanda mjöl och salt i en degbunke. Gör en grop i mitten och stillsätt basilika, jästblandning, tomatpasta och hälften av resterande vatten. Rör in mjölet successivt med en träslev, tillsätt resten av vattnet lite i taget och arbeta ihop till en deg.
Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord och knåda den i 5 minuter. Täck med oljad plastfolie och låt degen jäsa på varm plats i 30 minuter eller tills den jäst till dubbla storleken.
Smörja en eliters brödform med margarinet. Ta fram degen och kåda in de soltorkade tomaterna. Knåda ytterligare 2-3 minuter. Lägg degen i den smorda brödformen och låt den jäsa i 30-40 minuter eller tills den blitt dubbelt så stor igen. Gädda brödet i 190 grader i 30-35 minuter eller tills färgen blivit gyllengul. Brödet är färdiggräddat när det låter ihåligt då man knackar på det. Låt det svalna något på brödgaller och servera