Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Gillar du bröd med syderopeisk smak? Det är så gott !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jäst i fingervarmt vatten. Blanda i olivolja och socker. Låt stå i 10 minuter.
  2. Hacka lök, oliver, paprika och tomater. Blanda ner mjöl (spara lite till utbakningen), salt och grönsaker i degspadet. Knåda väl och forma till en rund bulle. Pensla med olivolja och låt jäsa i 1 ½ timma.
  3. Ta upp degen. Forma till två bröd. Snitta dem och pensla med olivolja, strö eventuellt också över lite flingsalt och lite mjöl. Grädda i 200 grader i 35-40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • Gladan 19 oktober 2008

    Det här brödet var kanon gott ! Behövdes bara smör på så var jag nöjd. Brödet har så mycket härliga smaker. Blev lite fundersam över att inte jäsa en gång till men det blev ett ganska kompakt saftigt bröd. Har provat att frysa in en hoppas det går bra.

  • Nallemamma 20 november 2008

    detta ska ja prova!! MUMS!! älskar prova nya bröd!!

  • remaster 19 januari 2009

    Det här brödet var riktigt gott! blev uppätet direkt. ;)

  • islgu 20 januari 2009

    Ett jättesmarrigt bröd! Lite pill att få ut olivkärnorna men det var det väl värt. Antar att det här kan funka jättebra till en soppa t ex.

  • islgu 20 januari 2009

    Ett jättesmarrigt bröd! Lite pill att få ut olivkärnorna men det var det väl värt. Antar att det här kan funka jättebra till en soppa t ex.

  • bombaay 23 januari 2009

    suveränt .... mm va gott

  • EowynUndomiel 24 januari 2009

    måste pröva detta! speciellt eftersom min mor älskar sådana här brödsorter..

  • solkatten83 14 mars 2009

    Jättegott!! Passar till allt

  • SEAbjrpn 19 oktober 2009

    Detta verkar ju jättegott MÅSTE BAKAS. Kram SEA

  • ollebull79 12 januari 2010

    Det godaste bröd jag har ätit!!! Vekligen Jättegott

  • monicadanell 11 februari 2010

    Det här måste jag testa låter smarrigt jag gillar nya bröd sorter monica

  • mejliz 5 september 2010

    fantastiskt saftigt och gott bröd, nästa gång blir det tredubbelsats :)

  • maasi 18 januari 2011

    hur mycket salt ska man ha i?

  • jennycl 23 mars 2011

    jag är sugen på att göra detta bröd, har precis börjat äta efter LCHF-metoden och undrar om detta bröd är OK om man byter ut vetemjöl mot ngt annat och då gör brödet mindre? ngt förslag?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.