Ost gör detta bröd fantastiskt gott och allra godast är det nygräddat. Gott brytbröd till soppan -buffébröd...
Instruktioner
- * Ugn 250º.
**Ugn 200º
- Blanda vatten, jäst, mjöl och salt.
Arbeta degen smidig ca 10 min.
- Tärna osten och tillsätt den.
Låt degen kalljäsa i kyl över natten, minst 8 tim.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma den till två kransar på bakplåtspapper på en plåt.
- Klipp några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 tim.
- Sätt ugnen på 250º.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen 5 min, kasta in 2-3 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga.
- Sänk värmen till 200º och grädda ytterligare 25-30 min.
Publicerat den
23 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar