Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med Svecia

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ost gör detta bröd fantastiskt gott och allra godast är det nygräddat. Gott brytbröd till soppan -buffébröd...

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Ugn 250º. **Ugn 200º
  2. Blanda vatten, jäst, mjöl och salt. Arbeta degen smidig ca 10 min.
  3. Tärna osten och tillsätt den. Låt degen kalljäsa i kyl över natten, minst 8 tim.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma den till två kransar på bakplåtspapper på en plåt.
  5. Klipp några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 tim.
  6. Sätt ugnen på 250º. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 5 min, kasta in 2-3 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga.
  7. Sänk värmen till 200º och grädda ytterligare 25-30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.