Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd med Svecia, aprikoser och rosmarin

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Det här brödet passar till soppa eller på buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt aprikoserna ligga i kallt vatten.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme 37° häll det över jästen och rör tills jästen är löst. Tillsätt olja och salt. Blanda ner det mesta av mjölet, spara 1 dl till utbakning och arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
  3. Skär osten i mindre bitar och repa rosmarin.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Tryck eller kavla ut degen till en rektangel, 30 x 40 cm och lägg i en smord långpanna. Låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°. Häll av och torka aprikoserna och dela dem i halvor.
  6. Tryck ner ost, aprikoser och rosmarin i degen och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.
  7. Låt svalna på galler under bakduk. Skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.