Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd på persiskt vis

 
Skriv ut

Ett gott bröd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela jästen i en stor bunke. Ljumma mjölken till 37°. Blanda med olja, salt, strösocker. Häll detöver jästen.Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt ägget och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa 1 timme under duk. Sätt under tiden ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 5 delar.
  4. Kavla ut varje del till en oval som ryms på en plåt.
  5. Pensla med yoghurtvatten. Strö på sesamfrön och klappa in dem.
  6. Nagga brödet med gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min tills bröden har fin färg.
  7. De är allra godast nybakade, men det går också bra att baka i förväg och frysa dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.