Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd till smörgåstårta

 
Skriv ut

Recept på ett saftigt vitt bröd som bakas i runda eller avlånga formar och som passar bra till smörgåstårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen i 5-10 min, den blir ganska lös.
  2. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 2 delar och lägg dem i smorda runda eller avlånga formar, ca 1 ½ liter.
  4. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 175°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  5. Låt bröden stå några minuter i formen. Stjälp upp dem och låt svalna på galler. Skär bröden i tre bottnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.