Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Lättbakat och med den korta jästiden blir det kul att baka tillsammans med barnen! Godast är de när de är alldeles nygräddade med en klick smält smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll hett vatten i en degbunke. Tillsätt grynblandningen, olja, sirap och salt. Låt svalna till fingervarmt, 37 grader. Tillsätt jästen och vetemjölet.
  2. Bearbeta i maskin eller för hand tills degen känns smidig, låt den jäsa under bakhandduk i ca 20 minuter.
  3. Arbeta ner degen och rulla degen till en lång "orm" och skär i ca 2 cm breda bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och in i mitten av ugnen på 250 grader i 12-15 minuter.
  4. TIPS! * Komplettera vattnet med ca 2 dl mjölk.
  5. *'Häll ut degen i en långpanna, strö lite havssalt över, och in i ugen. Skär sedan brödet i lagom stora rutor när det är färdigt och svalat något.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.