Lättbakat och med den korta jästiden blir det kul att baka tillsammans med barnen! Godast är de när de är alldeles nygräddade med en klick smält smör.
Instruktioner
- Häll hett vatten i en degbunke. Tillsätt grynblandningen, olja, sirap och salt. Låt svalna till fingervarmt, 37 grader. Tillsätt jästen och vetemjölet.
- Bearbeta i maskin eller för hand tills degen känns smidig, låt den jäsa under bakhandduk i ca 20 minuter.
- Arbeta ner degen och rulla degen till en lång "orm" och skär i ca 2 cm breda bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och in i mitten av ugnen på 250 grader i 12-15 minuter.
- TIPS!
* Komplettera vattnet med ca 2 dl mjölk.
- *'Häll ut degen i en långpanna, strö lite havssalt över, och in i ugen. Skär sedan brödet i lagom stora rutor när det är färdigt och svalat något.
Publicerat den
5 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar