- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Supermjuka och perfekta att äta till en god sallad.
Instruktioner
- Om ni har en bakmaskin så är det givetvis mycket enklare; Häll i alla ingredienser enligt ordningen ovanför och sätt på programmet som knådar och jäser degen, cirka 1 ½ timme.
Annars får ni göra så här:
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten, rör ihop. Tillsätt olja, socker, oregano, salt och mjölsorterna och rör snabbt ihop. När degen är ordentligt blandad låt den jäsa i ca 1 timme i en bunke med en fuktig handduk ovanpå. När degen är färdig jäst ska den vara dubbelt så stor som innan.
- Knåda ihop degen på ett mjölat bord och dela den i ca 10 bitar. Forma bullarna runda, ca 2 cm höga, lägg upp dem på en plåt med bakpapper och låt jäsa igen i en halvtimme. Pensla över ordentligt med ett lätt uppvispat ägg innan ni gräddar dem i ugnen, 220° i 20-25 minuter cirka. Låt dem svalna på ett galler innan ni förbereder bullarna:) Det går utmärkt att frysa in dem.
Publicerat den
17 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad är manitoba cream mjöl ? Hälsn LTW
Manitoba Cream är ett mjöl med väldigt hög proteinhalt och kräver rejäl bearbetning i en degblandare för att bli bra och ger då en fast deg med långa glutentrådar och ett obeskrivligt gott bröd. Manitoba Cream har ett högt proteinvärde (11,5-13%%) är tillverkat av utvalda svenska vetesorter. Kolla in denna sidan: http://www.bagarenochkocken.se/shop/?artnr=ManitobaC Hoppas det hjalper lite:)