Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödbullar med oregano

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Supermjuka och perfekta att äta till en god sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om ni har en bakmaskin så är det givetvis mycket enklare; Häll i alla ingredienser enligt ordningen ovanför och sätt på programmet som knådar och jäser degen, cirka 1 ½ timme. Annars får ni göra så här:
  2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten, rör ihop. Tillsätt olja, socker, oregano, salt och mjölsorterna och rör snabbt ihop. När degen är ordentligt blandad låt den jäsa i ca 1 timme i en bunke med en fuktig handduk ovanpå. När degen är färdig jäst ska den vara dubbelt så stor som innan.
  3. Knåda ihop degen på ett mjölat bord och dela den i ca 10 bitar. Forma bullarna runda, ca 2 cm höga, lägg upp dem på en plåt med bakpapper och låt jäsa igen i en halvtimme. Pensla över ordentligt med ett lätt uppvispat ägg innan ni gräddar dem i ugnen, 220° i 20-25 minuter cirka. Låt dem svalna på ett galler innan ni förbereder bullarna:) Det går utmärkt att frysa in dem.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • liituwerg 17 juli 2009

    Vad är manitoba cream mjöl ? Hälsn LTW

  • Nena81 17 juli 2009

    Manitoba Cream är ett mjöl med väldigt hög proteinhalt och kräver rejäl bearbetning i en degblandare för att bli bra och ger då en fast deg med långa glutentrådar och ett obeskrivligt gott bröd. Manitoba Cream har ett högt proteinvärde (11,5-13%%) är tillverkat av utvalda svenska vetesorter. Kolla in denna sidan: http://www.bagarenochkocken.se/shop/?artnr=ManitobaC Hoppas det hjalper lite:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.