Instruktioner
Smält fettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm (37°C).
Smula ner jästen i en degskål.
Tillsätt degvätskan och rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt sirap, salt, kryddor, mannagryn och 1,4 l av mjölet.
Arbeta degen tills den känns smidig.
Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Dela den i 10 delar.
Kavla ut varje bit till en rund kaka ca 1/2 cmn tjock.
Flytta över kakorna till plåtar och nagga dem väl.
Grädda i 225 °C mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt kakorna svalna på galler under bakduk.
Hej Lilljeppe! Bakade dina brödkakor igår med ett bra resultat. Du får fem stjärnor av fem. Ha en bra dag. Mvh Lena