- Serverar: 12-15 portioner
- Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut
Enkla att baka.
Storleken och tjockleken avgör du själv, mängden rågsikt avgör du själv hur mycket mjöl du vill ha.
en lösare deg med mindre mjöl=godare bröd
Jag brukar ibland använda mejerivaror som datumen har gått ut på och då minskar jag på margarinet istället.
Instruktioner
- Smula jäst i bunken. Sätt i sirapen+ salt.
Rör om i bunken. Smält margarin och häll i vätskan.
- Låt vätskan bli ljummen. Häll i bunken och lös upp innehållet. Sedan är det sätt i mjölerna och rör om för hand till den konistens du kan baka ut på.
- En lösare deg ger bättre resultat.
- Sätt ugnen på det högsta gradantalet du har.
- Jäs i 30-40 minuter. Baka ut i den storlek och tjocklek du vill ha. Mindre brödkakor ger fler bröd.
- Jag sätter brödet på bakplåtspapper för jag vill ha min deg lös,de blir lättare att ha bakplåtspapper då när jag flyttar över brödkakan på plåten. Jäs en gång till innan du bakar ut. Nagga brödet innan du gräddar de i ugn.
Publicerat den
30 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar