Dessa måste man nästan ha en brödspade till när man gräddar dem. Blir smidigast så.
Instruktioner
- Lös upp jästen i vatten+mjölk+det smälta matfettet.
Blanda i de andra ingredienserna.
Låt jäsa ca 1 timme.
- Ta upp degen på bakbord och arbeta den smidig, men inte för mycket. Dela den i ca 18 stora bitar som kavlas ut till en rund kaka ca 1 cm tjock. Låt vila under duk en stund, under tiden värms ugnen upp till 300 grader.
- Sätt i en bakplåt i mitten av ugnen. Nagga brödkakan och använd brödspaden för att hysta in den i ugnen. Man kan även lägga kakan på en plåt och föra in den i ugnen.
- Grädda kakan ca 8-10 minuter. Håll ett öga så de inte bränns. När du tar ut kakan pensla den med antingen vatten eller med vatten+lite sirap. Låt svalna under duk.
Publicerat den
14 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar