Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödkakor

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Dessa måste man nästan ha en brödspade till när man gräddar dem. Blir smidigast så.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vatten+mjölk+det smälta matfettet. Blanda i de andra ingredienserna. Låt jäsa ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på bakbord och arbeta den smidig, men inte för mycket. Dela den i ca 18 stora bitar som kavlas ut till en rund kaka ca 1 cm tjock. Låt vila under duk en stund, under tiden värms ugnen upp till 300 grader.
  3. Sätt i en bakplåt i mitten av ugnen. Nagga brödkakan och använd brödspaden för att hysta in den i ugnen. Man kan även lägga kakan på en plåt och föra in den i ugnen.
  4. Grädda kakan ca 8-10 minuter. Håll ett öga så de inte bränns. När du tar ut kakan pensla den med antingen vatten eller med vatten+lite sirap. Låt svalna under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.