Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödkakor

(18 kommentarer)  
Brödkakor Brödkakor
  • Serverar: 7 portioner
Skriv ut

Enkla och goda brödkakor lika goda dagen efter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll havregryn i en bunke och häll över det heta vattnet låt stå och svälla tills det är ljummer (37 grader). Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp lite av jästen i spadet häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor gör en deg med antingen enbart rågsikt eller 50/50rågsikt och vetemjöl arbeta till en ej för fast deg låt äsa i 30 min baka därefter ut brödkakor i storlek att det går 2 på vare plåt (mjöla plåten eller använd bakplåtspapper) nagga brödkakorna med en gaffel och låt jäsa på plåten i 15 min grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter tills de fått gyllene färg
  2. man kan natuligtvis ha vilka olika mjölsorter man vill i detta bröd bara att ta det man tycker om viktigt är dock att man bakar ut på vetemjöl. att riva en morot eller två i degen ger ett saftigt och gott bröd

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • Lena 30 augusti 2008

    Dessa var kanon goda

  • barnbarn 29 oktober 2008

    Jättegott bröd.Tack för det!! Kommer att baka brödet många gånger. MUMS.

  • solen08 12 januari 2009

    Jättegott och enkelt att göra!!

  • flabban 16 januari 2009

    Enkelt att baka och ett jättegott bröd. Kan varmt rekommenderas. Tack för ett bra recept.

  • saraforsblom 31 januari 2009

    Jag har bakat det här brödet idag och det var jättegott! Minskade lite på sirapen och oljan och det kändes ändå som att det var lagom sött. Det här receptet ska jag spara och göra fler gånger!

  • A76 15 mars 2009

    Supergott! Ska göra det för andra gången idag.

  • sivan52 3 september 2009

    Jättegoda brödkakor. jag tog vetemjöl och ljust lantmjöl och gjorde både kakor och rosenbröd. kommer att göra det fler gånger. du får en 4 a av mig.

  • stompan 22 januari 2010

    Riktigt gott och fluffigt bröd. Kommer att göras igen!

  • Fijaffa 25 januari 2010

    Gott!!!

  • linnvictoria 1 februari 2010

    Har gjort mitt livs första brödkakor =) Superenkelt recept och hur smidigt som helst!!! Kan varmt rek detta recept..... /Linnvictoria

  • viralottan 7 februari 2010

    Jag hade heller aldrig gjort några brödkakor förut och lyckades väldigt bra. Jag använde mest rågsikt, men också 2 dl vetekli och två små rivna morötter. Det blev kanongott!!! Tack för ett smidigt recept!

  • HUMPILA 11 februari 2010

    jag har gjort dessa kakor minst 10 gånger, bytt lite rågsikt mot graham eller bara vete/råg.Lika kanongoda varje gång.Mina vänner har också fått detta recept,de tyckte det var superenkelt.Lyckas med dem varje gång.Så en mycket stark 5 av oss.

  • branhammar 11 februari 2010

    Hur mycket mjöl ska det vara? Är riktigt nybörjare och vågar inte riktigt prova mig fram än ;)

  • gunson 9 juni 2010

    Gjorde detta bröd med dinkelmjöl (siktat) och fint rågmjöl ung hälften(drygt ½+½ l) av varje, fick en relativt lös deg ( kanske i lösaste laget), blandade i vanligt vetemjöl (ngn dl) vid utbaket. Blev mkt gott och saftigt. hade inte brödkryddor så jag tog lite kummin i st.

  • Josses 1 november 2010

    Har gjort dessa brödkakor nu några gånger och de blir lika bra och goda varje gång! Brukar blanda rågsikt, vetemjöl special och ev, lite lantbrödsmjöl. den här gången åkte en morot också ner i degen. Förutom att de är goda så är de ju så enkla att göra och det blir ju flera stycken på en gång. Min yngsta dotter bara älskar dessa!!! Åh, säger hon trekantsbrödet!!! jag delar dem alltid i kvartar när jag serverar dem. Helt klart en 5:a från oss.

  • dex 15 december 2010

    Jättegott och superenkelt! Har letat länge efter ett sådant här recept!

  • Sherrys 9 mars 2012

    hej det står inte hur mycket mjöl man ska ha i?

  • mamma_monika 16 september 2013

    Hur mycket mjöl har ni i?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.