Enkla och goda brödkakor lika goda dagen efter
Instruktioner
- Häll havregryn i en bunke och häll över det heta vattnet låt stå och svälla tills det är ljummer (37 grader). Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp lite av jästen i spadet häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor gör en deg med antingen enbart rågsikt eller 50/50rågsikt och vetemjöl arbeta till en ej för fast deg låt äsa i 30 min baka därefter ut brödkakor i storlek att det går 2 på vare plåt (mjöla plåten eller använd bakplåtspapper) nagga brödkakorna med en gaffel och låt jäsa på plåten i 15 min grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter tills de fått gyllene färg
- man kan natuligtvis ha vilka olika mjölsorter man vill i detta bröd bara att ta det man tycker om viktigt är dock att man bakar ut på vetemjöl. att riva en morot eller två i degen ger ett saftigt och gott bröd
Publicerat den
14 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa var kanon goda
Jättegott bröd.Tack för det!! Kommer att baka brödet många gånger. MUMS.
Jättegott och enkelt att göra!!
Enkelt att baka och ett jättegott bröd. Kan varmt rekommenderas. Tack för ett bra recept.
Jag har bakat det här brödet idag och det var jättegott! Minskade lite på sirapen och oljan och det kändes ändå som att det var lagom sött. Det här receptet ska jag spara och göra fler gånger!
Supergott! Ska göra det för andra gången idag.
Jättegoda brödkakor. jag tog vetemjöl och ljust lantmjöl och gjorde både kakor och rosenbröd. kommer att göra det fler gånger. du får en 4 a av mig.
Riktigt gott och fluffigt bröd. Kommer att göras igen!
Gott!!!
Har gjort mitt livs första brödkakor =) Superenkelt recept och hur smidigt som helst!!! Kan varmt rek detta recept..... /Linnvictoria
Jag hade heller aldrig gjort några brödkakor förut och lyckades väldigt bra. Jag använde mest rågsikt, men också 2 dl vetekli och två små rivna morötter. Det blev kanongott!!! Tack för ett smidigt recept!
jag har gjort dessa kakor minst 10 gånger, bytt lite rågsikt mot graham eller bara vete/råg.Lika kanongoda varje gång.Mina vänner har också fått detta recept,de tyckte det var superenkelt.Lyckas med dem varje gång.Så en mycket stark 5 av oss.
Hur mycket mjöl ska det vara? Är riktigt nybörjare och vågar inte riktigt prova mig fram än ;)
Gjorde detta bröd med dinkelmjöl (siktat) och fint rågmjöl ung hälften(drygt ½+½ l) av varje, fick en relativt lös deg ( kanske i lösaste laget), blandade i vanligt vetemjöl (ngn dl) vid utbaket. Blev mkt gott och saftigt. hade inte brödkryddor så jag tog lite kummin i st.
Har gjort dessa brödkakor nu några gånger och de blir lika bra och goda varje gång! Brukar blanda rågsikt, vetemjöl special och ev, lite lantbrödsmjöl. den här gången åkte en morot också ner i degen. Förutom att de är goda så är de ju så enkla att göra och det blir ju flera stycken på en gång. Min yngsta dotter bara älskar dessa!!! Åh, säger hon trekantsbrödet!!! jag delar dem alltid i kvartar när jag serverar dem. Helt klart en 5:a från oss.
Jättegott och superenkelt! Har letat länge efter ett sådant här recept!
hej det står inte hur mycket mjöl man ska ha i?
Hur mycket mjöl har ni i?