Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödkakor på skinkspad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Brukar spara skinkspadet i små petflaskor som jag fryser in och bakar brödkakor på.

Ingredienser

Instruktioner

Smula sönder jästen i en bunke. Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig. Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg. Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek. Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor. Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter. Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maria Ståhl 31 december 2023

    Hej, Det här receptet https://www.matklubben.se/recept/broedkakor-pa-skinkspad-76644 är det närmaste jag kan komma det jag vill ha när jag letar på nätet. Kan jag ta bort äggen, byta ut sirapen mot socker och rågsikten mot vetemjöl? Hur vet jag hur mycket salt som blir lagom? Kommer jag då få småfranskor eller långfranskor istället om jag väljer rätt storlek på mina degbitar? Med vänlig hälsning Maria Ståhl

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.