Bröd hör buffébord till. Dessa är enkla att baka, goda och - inte minst viktigt - dekorativa.
Jag har utgått från brödmix. Värm bröden i 200°ca 10 min innan de ska serveras om de bakats dagen innan.
Instruktioner
- Fördela jästen i en hushållsmaskin. Lös jästen i det ljumma vattnet. Det går lätt med en vanlig visp. Sätt igång maskinen och tillsätt nästan allt mjöl. Knåda degen ca 6 min. Bakas brödet för hand bör
degen knådas ca 10 min.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. Sätt ugnen på 200°.
- a upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i 4 lika delar. Kavla ut varje del till 1 rektangel, 30 x 40 cm. Pensla degen med olivolja och strö över 3/4 dl riven parmesanost.
- Rulla ihop degen som en rulltårta. Snurra degändarna åt var sitt håll och gör en knut. Lägg bröden vartefter på bakpappersklädda
plåtar.
- Pensla bröden med olivolja på ovansidan. Pudra över kryddor, timjan eller gurkmeja och paprika som ger dekorativ färg. Fördela resten av parmesanosten över och avsluta med flingsalt.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen 30-40 min.
Ta ut bröden och låt dem kallna på galler utan bakduk.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar