Av receptet blir det 4 limpor
Instruktioner
- Ugn 175°
- Häll det ljumma vattnet i degskålen till köksmaskinen.
- Smula ner jästen och tillsätt brödkryddor, salt, honung, smör i klickar och till sist nästan allt mjöl. Spara ca 1 dl till utbakningen.
- Låt maskinen arbeta minst 10 minuter.
Täck över degen och låt den jäsa i timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
- Dela den i 4 delar. Platta till degbitarna och rulla ihop till limpor.
- Placera dem på tvären i en långpanna med bakplåtspapper.
- Lägg gärna remsor av bakplåtspapper mellan limprna, så är det lättare att skilja bröden åt.
- Jäs bröden under bakduk, ca 40 minuter.
- Grädda limporna i nedre delen av ugnen, ca 1 timme.
Låt bröden kallna på bakgaller under bakduk.
- Tips! Bröden går bra att frysa
- Lycka till! Njut
Publicerat den
15 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för flera fina recept :) /Puuffen
Jätte gott bröd. hela familjen älskade det.