Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödlimpor av en påse mjöl

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Av receptet blir det 4 limpor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Häll det ljumma vattnet i degskålen till köksmaskinen.
  3. Smula ner jästen och tillsätt brödkryddor, salt, honung, smör i klickar och till sist nästan allt mjöl. Spara ca 1 dl till utbakningen.
  4. Låt maskinen arbeta minst 10 minuter. Täck över degen och låt den jäsa i timme.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
  6. Dela den i 4 delar. Platta till degbitarna och rulla ihop till limpor.
  7. Placera dem på tvären i en långpanna med bakplåtspapper.
  8. Lägg gärna remsor av bakplåtspapper mellan limprna, så är det lättare att skilja bröden åt.
  9. Jäs bröden under bakduk, ca 40 minuter.
  10. Grädda limporna i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Låt bröden kallna på bakgaller under bakduk.
  11. Tips! Bröden går bra att frysa
  12. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bikbok 1 februari 2011

    Tack för flera fina recept :) /Puuffen

  • Annamuller 19 mars 2011

    Jätte gott bröd. hela familjen älskade det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.