- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Min mamma var född 1910 och hon gjorde denna goda efterätt när det fanns torkat och gammalt bröd.
Instruktioner
- Skär bort alla hårda kanter.
- Lägg brödskivorna i en skål häll på all mjölk, låt skivorna ligga bara så de har precis sugit åt sej mjölken, skivorna skall inte gå sönder.
- Smöra ordentligt en stor form och börja med att lägga brödskivorna i botten. Lägg på lite äpplemos och kanel/socker.
- Varva brödskivor och äpplemos, kanel, socker tills det är bara är 3 cm kvar av formen.
- Vispa ägg och resten av mjölken i en skål. Det skall finnas 1 dl. mjölk i skålen.
- Häll ägg och mjölk röran över brödet i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader.
- Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Publicerat den
13 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar