Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödpudding med äpplemos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Min mamma var född 1910 och hon gjorde denna goda efterätt när det fanns torkat och gammalt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort alla hårda kanter.
  2. Lägg brödskivorna i en skål häll på all mjölk, låt skivorna ligga bara så de har precis sugit åt sej mjölken, skivorna skall inte gå sönder.
  3. Smöra ordentligt en stor form och börja med att lägga brödskivorna i botten. Lägg på lite äpplemos och kanel/socker.
  4. Varva brödskivor och äpplemos, kanel, socker tills det är bara är 3 cm kvar av formen.
  5. Vispa ägg och resten av mjölken i en skål. Det skall finnas 1 dl. mjölk i skålen.
  6. Häll ägg och mjölk röran över brödet i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader.
  8. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.