Det går att byta ut whiskeyn mot citron- eller limesaft.
Instruktioner
- Vispa ägg tills du får ett skum. Tillsätt socker, smält smör, mjölk, vaniljsocker, muskot och kanel. Fortsätt vispa tills allt är väl blandat.
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg brödbitarna i en smörad form. Blanda ner russin och pekannötter. Tillsätt äggblandningen och rör om tills brödet är genomblött. Låt det vila i ungefär 45 minuter. Rör om blandningen emellanåt.
- Ställ in formen i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 150 grader och baka i 45 minuter. Öka värmen till 200 grader och grädda ytterligare 20 minuter (tills puddingen är välbrynt och fluffig).
- Whiskeysås:
Smält smör och socker i en kastrull tills blandningen blir tjock och sockret är upplöst. Ta kastrullen av spisen. Vispa upp ägget och vispa ner det i smör/socker-blandningen. Låt svalna en aning och tillsätt whiskeyn. Servera såsen varm eller kall över puddingen.
Publicerat den
15 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar