- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
En enkel rätt att slänga ihop när man har lite rester kvar. Jag använder i detta recept köttfärssås och en chorizokorv som blev över samt en halv barkis som legat och blivit lite torr.
Prova dig fram själv.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Rätten ska stå inne i ugnen cirka 60 minuter och beredningen tar ungefär 20 minuter.
- Smörj en eldfast form och bryt barkisen i grova bitar och lägg i botten. Klicka smöret över brödet.
Skiva den råa potatisen i tunna skivor och fördela hälften av den över brödet. Hacka löken och sprid över potatisen.
- Lägg i köttfärssåsen och korven i skivor. Stick ner resterande potatis i detta. Hacka tomaterna grovt lägg i dessa. Smula fetaosten som översta lager.
Till stanningen vispas 4 ägg ihop med matlagningsgrädde och crème fraiche. Krydda med salt och peppar efter eget tycke och smak.Slå över stanningen och grädda i mitten av ugnen. Täck över med bakplåtspapper efter 30-40 min så att inte fetaosten bränns.
Hoppas det smakar!
Publicerat den
11 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar