Vispa först 6 ägg och 2 dl socker vitt och pösigt
Blanda försiktigt i 3½ dl vetemjöl blandat + 1 tsk bakpulver
Det här blir precis lagom till den största formen.
Gör i ordning sockerkakssmet av resten
Fördela smeten i de två andra formarna.
Sätt in den stora formen i kall ugn
Sätt på ugnsvärmen och låt den gå upp till 190°
Sänk den sedan gradvis till 150 och 100°
Gräddningstid 35 minuter
De två mindre formarna gräddas 25-30 minuter i 180°
Låt alla tre kakorna kallna och dela var och en i 3 bottnar.
Använd saften från ananas- och persikoburkarna och fukta bottnarna
Lägg ihop bottnarna med grädde och frukt mellan varje lager
Fyll det översta lagret med nougat
Hårdnogat:
Hacka mandeln grovt
Häll sockret i en rengjord gjutjärnsstekpanna
Lått det smälta på medelvarm platta tills det är ljusbrunt
Rör hela tiden med träsked mot botten av pannan
Tillsätt mandeln och rör om så att allt blandar sig väl
Häll upp massan på oljad plåt, låt den stelna och krossa sönder den
Dekoration:
Lägg ett marsipanlock överst och spritsa vispgrädde över hela tårtan
Placera ett "brudpar" eller en stor marsipanros överst
Dekorera med små rosor och blad på sidorna runt hela tårtan.