Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröllopstårta i romantiskt ljusrosa

 
 • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Till den här tårtan behövs 3 tårtbottnar. Vi har bakat bottnar i formar med diametern 29 cm, 26 cm och 23 cm. Baka 3 satser av bottnarna; en dubbel sats och fördela i den stora och den lilla formen, vispa till en enkel sats och grädda i den mellanstora formen. Hallonmoussen görs i 3 satser som fördelas över kakorna.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Blanda försiktigt ner det i smeten.
 2. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten på formarna. Smörj dem med smör och ströbröd och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Något kortare tid för den minsta formen. Stjälp upp kakorna på bakplåtspapper och låt svalna.
 3. Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Lyft upp bladen och smält dem i en kastrull tillsammans med hälften av hallonpurén.
 4. Vispa grädden och rör ner gelatin, hallonpuré, socker och yoghurt. Det går lätt att fördela moussen på bottnarna om den får stå ca 15 min i kylen.
 5. För att få en större kant att dekorera på kan den mellanstora tårtan minskas ca 3 cm runt om och den minsta med 3-4 cm.
 6. Dela tårtorna på mitten och fördela moussen över bottnarna. Lägg på överdelarna och låt ligga en stund för att stelna.
 7. Marsipantäcke: Riv mandelmassan och rör ner florsocker och glykos. Blanda till en smidig marsipan. Droppa i lite av den gula färgen för att inte få en så skarp rosa färg. Droppa sedan i röd färg och arbeta in färgen väl.
 8. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker. Bred ett tunt lager på tårtorna, så att marsipanen lättare fastnar. Pudra lite potatismjöl på bänken och kavla ut marsipanen till tårtbottnarna. Klä bottnarna med marsipan och skär runt kanterna med en vass kniv.
 9. Sätt ihop bottnarna enligt bild 4. Lägg dem på varandra med en rund styv kartong mellan varje botten. Staga upp varje bottemed kraftiga blompinnar. Borsta bort eventuellt överflödigt potatismjöl.
 10. Garnera tårtan med snäckmönster och blommor enligt instruktion-erna under bild 5. Klipp av smörpapper ut en mall för att markera var girlangbården ska vara. Använd tyll nummer 18 för att göra vågor och tyll nr 21 för att göra snäckmönster på tårtan.
 11. Högst upp på tårtan har vi spritsat kristyr. Om du vill ha ett brudpar stående på tårtan är det viktigt med en plan plattform.
 12. Kristyren blir hård och kan vara svår att ställa något på. Garnera tårtan med violer och prästkragar som du fäster med lite ny kristyr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.