Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröllopstårta med vit choklad och röda bär

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En smaskig tårta som antingen kan serveras som den är eller byggas upp på kakfat och diverse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och ströbröa eller mjöla en rund form. Sätt ugnen på 200 grader. Smält hälften av chokladen i ett vattenbad. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör kesella och strösocker till en jämn smet. Tillsätt smör och choklad och blanda väl. Riv 1 tsk limeskal och pressa 1 msk limesaft och tillsätt.
  2. Hacka den övriga chokladen och häll i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten i omgångar.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna och dela sedan kakan i två bottnar.
  4. Observera att du behöver fyra bottnar.
  5. Vit Chokladmousse: Vispa grädden ganska hårt men inte så att det blir smör. Smält chokladen i vattenbad. Vispa upp äggen och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och sist grädden. Låt stå i kylen 2 timmar.
  6. Hallon och jordgubbsmousse: Lägg gelantinet i blöt i kallt vatten. Mosa bären och passera genom en sikt för att få en slät mousse (kan uteslutas om bitar önskas). Häll i 1 tsk citronsaft.
  7. Vispa äggvita, socker och 1 tsk citronsaft till en fluffig smet. Vispa grädden inte allt för hårt. Ta upp gelantinet och smält försiktigt i en kastrull tills de lösts upp helt.
  8. Rör ner gelantinet i bärpurén. Rör ner purén i äggvitesmeten och blanda till en slät smet. Blanda till sist ner grädden i stora luftiga tag. Låt stå i kylen 2 timmar.
  9. Nu är det dags att bre på mousserna på bottnarna. På nedersta bottnen brer du på hälften av chokladmoussen. Lägg sedan på en botten. Bre nu på all bärmoussen och lägg på den tredje bottnen. Bre på den kvarvarande chokladmoussen och lägg på den sista bottnen.
  10. Till sist skall tårtan "kläs in" med grädde. Ett tips är att blanda lite passionsfrukt likör i grädden. Garnera med färska hallon och jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.