Brötchen är små portionsbröd, bakade på vetemjöl och med en läckert krispig yta.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och matolja till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet.
- Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet.
- Dela degeni 15 jämnstora bitar. Forma degbitarna till ovala bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Låt bullarna jäsa utan bakduk i ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär med en vass kniv en skåra i varje bulle. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem kallna på galler.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda, fast inte riktigt som de i Tyskland... Fast jag vågade bara ha inne dem i ugnen i 8 min, och det funkade bra. Jag hade dubbelt salt också...
Hej! Jättegoda; luftiga och frasiga på ytan. Vad fint degen släppte från bunken. Det kanske var matolja som gjorde susen? /ulfs
Provade dessa för ett par veckor sedan, idag blir det nya! Supergoda :)