Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brötchen

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ogräddade direkt från frysen och in i ugnen. Bröden blir verkligen härliga och får den där knapriga ytan som många gillar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 gr, fingervarmt, och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och det mesta av lantvetemjölet. Abeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur ca 35 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den väl. Forma till 12 st ovala bullar. Skåra dem med en kniv och låt dem jäsa i rumstemperatur ca 25 min under bakduk. De kan jäsa på plåt, bricka, eller tallrik. Se bara till att du har plats i frysen. Ställ in bullarna direkt efter den här jäsningen i frysen med bakduk. När bröden är helt frysta kan de packas i plastpåsar för att sedan plockas fram vid behov.
  3. Grädda frysta bröd i 250 gr 10-12 min. Låt bröden ligga på plåten ovanpå spisen medan du värmer ugnen.
  4. Givetvis kan du även grädda bröden direkt efter andra jäsningen. Det tar 8-9 min i 250 gr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.