Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brötchen

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Små portionsbröd med spröd yta som jag har fått av min mans österrikiska faster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till fingervärme (ca37'). Rör ut jästen i lite av vätskan. Blanda ner resten av vattnet, saltet, grahamsmjölet och vetemjölet - lite i sänder. Arbeta degen smidig och blank. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den ordentligt. Dela den i 16 lika stora bitar. Forma varje del till en avlång bulle. Lägg på smorde plåtar och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Skär en djup skåra i det jästa brödet. Pensla med kallt vatten och grädda bröden i ca 8 minuter eller tills de har fått fin färg.
  3. Låt dem kallna utan bakduk så att de behåller sin spröda yta. Ät den nygräddade - då är de som allra bäst! Gärna med ost och en god marmelad.
  4. Ugn: 275'

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.