Det här är ett recept som jag ofta tillagade när jag pluggade i Upsala på 1970-talet. Rätten är lätt att tillaga och den är god och billig, det behövs inte många och dyra ingredienser. De här ingredienserna hade man hemma. Oftast blev det höna i grytan eftersom den var billigast.
Rätten är godast dagen efter...tycker jag :-)
Instruktioner
- Skär broilern eller hönan i bitar. Blanda curry och parikapulver i 1 dl vatten i en skål.
- Hetta upp oljan i en gjutjärnsgryta. Lägg i löken och stek den lätt brun. Häll i curry-paprikablandningen och rör om.
- Lägg i broilerbitarna. Vänd bitarna så att de blir jämt överdragna med curryblandningen, låt dem fräsa någon minut.
- Häll i 2½ dl vatten i grytan och låt koka upp. Lägg på lock och låt allt koka på ganska svag värme i ca 20 minuter.
- Tillsätt salt. Koka 25 minuter till för broiler och för höna 1 timme och 10 minuter till. Om man hade råd stoppade man i grönsaker som paprika, morötter, potatis etc.
- Rör ut mjölet med vattnet i en skål. Redningen slås över kycklingbitarna, rör och koka upp igen.
- Servera i djupa skålar med kokt ris och färska grönsaker.
Publicerat den
27 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Broiler eller höna i curry i lergryta.