Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broiler på risbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När vi äter broilerlår brukar familjen hoppas att det blir så mycket rester att det blir en ny maträtt - "broiler på risbädd". Har man inga rester går det bra att tillreda av en grillad kyckling också.

Ingredienser

Instruktioner

Koka riset (eller använd gårdagens). Skär purjon i bitar och bryn den. Blanda purjon och riset och sätt i en ugnsform. Plocka broilern/kycklingen i små bitar och placera dem ovanpå riset. Gör nu currysåsen: Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt 2 tsk curry. Bryn hastigt och tillsätt 4 msk mjöl och rör ut den jämnt. Buljongen röres ner och får koka 5 minuter.Såsen ska vara tjock! Rör i 1-2 dl grädde. Slå såsen över ris och broiler. Riv ost över och grädda i 225 gradig ugn ca.30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.