Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broilersås och ris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Min sons favorit mat, han slickar tallriken när han ätit färdigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek broilerstrimlorna med marinaden i en traktörpanna. Stek tills marinaden har kokat in. Strö över vetemjölet och stek en liten stund till. Tillsätt champinjonerna och spadet från burkenoch rör om. Häll i grädden och pressa vitlöksklyftorna i. Låt sjuda upp.
  2. Tillsätt mögelosten (jag använder ca 50 g för jag tycker om mögelost men sätt mindre om ni tycker osten har för stark smak) smulad i små bitar och koka upp på nytt tills osten har smält. Klicka tomatpurén i såsen och rör om.
  3. Låt alltsammans koka i pannan ca 10 minuter. Tillsätt smetanan och låt det sjuda upp på nytt. Smaka av och tillsätt salt om det behövs.
  4. Servera med kokt ris. Jag brukar koka riset med en buljongtärning i vattnet så blir det extra gott.
  5. En krispig sallad till passar också bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.