Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brown Betty med päron

 
Skriv ut

Pajen med det roliga namnet är en traditionell engelsk dessert som även varit populär i USA sedan mitten av 1800-talet. Brödsmulor blandas med smör, socker och kryddor och bakas tillsammans med frukt. Det vanliga är att göra en Apple Brown Betty, men variationer förekommer, och i min paj har jag varvat brödsmulorna med päron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv brödet ganska smått och lägg bitarna i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Rosta det i mitten av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.
  2. Smula sönder brödet så att de största bitarna är små som ärtor, antingen i en matberedare eller mixer eller i en mortel. Blanda brödsmulorna med sockret, muskoten och saltet. Smält smöret och rör ner i brödsmulorna tillsammans med citronsaften och äppeljuicen.
  3. Skala päronen, dela och kärna ur dem och skär dem i ganska tunna skivor. Strö ut hälften av smulorna i botten av en pajform, ca 26 cm i diameter. Fördela päronen ovanpå och avsluta med resten av smulorna. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175 grader i 35-40 minuter. Låt svalna lite och servera med massor av vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.