Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownie cupcakes med rich chocolate frosting

(11 kommentarer)  
Brownie cupcakes med rich chocolate frosting Brownie cupcakes med rich chocolate frosting Brownie cupcakes med rich chocolate frosting Brownie cupcakes med rich chocolate frosting
Skriv ut

Löjligt enkla cupcakes att baka men resultatet är för bra för att vara sant! Frostingen är precis som namnet förklarar, väldigt smakrik och chokladig! Det bästa var också att frostingen höll sin form efter att jag tagit ut den från kylskåpet (5 timmar efter att jag frostat dem och de varit i rumstemperatur så höll de fortfarande formen), de flesta frostings brukar smälta efter en tid, men inte denna! Perfekt! Brownie + choklad frosting = alldeles för farlig kombination för ens midjemått!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält choklad och smör i en kastrull. Häll det sen i en skål. Tillsätt socker, mjöl och vanilj i smörblandningen och blanda väl. Vispa i ett ägg i taget. Blanda slutligen i choklad tärningarna och pecannötterna. Fyll formarna till 3/4 och grädda i ugnen i 20 min. Låt svalna.
  3. Frosting: Ha i alla ingredienser i en kastrull förutom vanilj extrakten. Rör om tills allt smält, ta bort kastrulen från spisen . Rör i vaniljextrakten och låt svalna. ( Jag lät frostingen vara i kylskåpet och rörde om då o då tills jag fick den konsistensen jag ville ha för att kunna spritsa). När du spritsat frostingen över cupcaken behöver inte cupcaken stå i kylen, frostingen smälter inte och behåller formen hela tiden. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • PinkLadie 10 augusti 2008

    Vilken härlig frosting! Gjorde på vit choklad (ej block) som blev mumsig och höll formen precis som du lovat! OBS betyget gäller endast frostingen då jag använde den på annan muffins...

  • pao 7 juli 2009

    skulle man kunna ha något annat iställert för vaniljextrakt?

  • jimboz 11 november 2009

    Tack ! Jag tänker använda din Frosting på en Kladdkaka. Det kommer väl bli gott :)

  • vedano 19 februari 2010

    Verkar jättegoda! Ska prova att göra dem till min dotters 18-års fest.

  • Hannna87 11 oktober 2011

    ÄTBAR KÄRLEK! mums säger jag bara!

  • LillSnuttan 16 oktober 2011

    Blev jätte goda :) Kommer jag att göra igen.

  • alle00 23 november 2011

    vad är sötiningsmedel??

  • alle00 23 november 2011

    men jätte goda =)

  • nyborjarn86 14 februari 2012

    Super recept på frosting!!! solklar 5a! jag gillar oftast inte frosting, ibland är de för söta, sliskiga eller så är det för mycket smör i... men denna frosting, såååå gooooooooooood!!! farligt god! Riktigt chokladig :) Jag hade den för länge i kylen tror jag, för den blev lite för hård för att kunna spritsas ut, men inge skada skedd för den delen, klickade bara över den på cupcaksen, så tips till er som vill spritsa ut den, ha den inte allt för länge i kylen! Rekommenderar detta recept till alla!!! kommer nog använda denna frosting till många tårtor/kakor/muffins! :) 5/5

  • pernillus 1 mars 2012

    Vilken storlek på formarna ska det vara?

  • evelinaas 29 april 2012

    Tkr detta var ett riktigt kanonrecept! Jag använde hackad "center"-godis istället för vanlig hackad mjölkchoklad, och stoppade även i några mini-mashmallows i varje muffins när jag hade klickat ner dem i formarna! Blev supergott! Angående toppingen så var den suuuperbra och god! Använde 50 gram 70%ig apelsinchoklad och resten vanlig mjölkchoklad och det smakade himmelskt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.