Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownie med knäckig topping

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Kladdig browniebotten med en knaprigt och läckert täcke med nötter och cocktailbär sätter en ny piff på den klassiska brownien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna ca 22x25 cm.
  2. Lägg smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält alltsammans under omrörning på svag värme till en chokladsås. Låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner vetemjöl och kanel. Häll ner chokladsåsen och tillsätt det finrivna apelsinskalet. Rör varsamt ihop till en slät smet.
  4. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten när den tas ut ur ugnen. Låt kakan kallna i formen.
  5. Rosta nötter och mandlar i en torr stekpanna på medelvärme. Vicka på pannan med jämna mellanrum så att de rostas jämnt. De är färdigrostade då det knäpper i dem och skalet börjar brista. Låt svalna och hacka dem därefter. Hacka även fikon eller dadlar och cocktailbär.
  6. Mät upp grädde, socker, sirap och smör i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt därefter smeten koka tills den börjar tjockna 5-6 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner frukt och nötter.
  7. Skär upp den kalla kakan i bitar och toppa med en klick nykokt knäcksmet.
  8. Servera som dessert eller till kaffet med en klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.