Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Browniemuffins

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Detta är fantastiskt goda muffins som har en klibbig konsistens och en mjuk och lite kladdig kärna. Chokladsmaken är underbar, och dessutom är de mycket snabba att laga. Muffinsarna förblir mjuka om de är packade i tät plast. De kan också frysas. Detta receptet ger ca 15 muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och choklad i en kastrull. Kyl till ljummen temperatur. Rör ihop ägg och socker kort med en trådvisp (bara rör ihop det, inte äggtoddy!). Blanda i chokladsmöret, sedan mjöl och vaniljsocker. Rör snabbt till en smidig deg, använd gärna en spatel för detta ändamål. Lägg muffinsformar i ett muffinsbrett och fördela degen i formarna, 3/4 fulla.
  2. Grädda muffinsarna på ett galler mitt i ugnen i 180 °C i ca. 20-25 minuter. Muffinsarna bör ha fått en fast skorpa, men skall kännas mjuka när man klämmer på dem. De kommer att sjunka i hop något när de tas ut ur ugnen, detta händer eftersom de inte är helt genomstekta. De kommer fortfarande att vara flytande i mitten när de är varma, men de hårdnar lite när de blir nedkylda. Låt muffinsarna stå kvar i muffinsbrettet till de har kylts något (inte lång tid, men du skall kunna ta på dem utan bruk av grytlappar), ta ut dem och sätta dem på ett galler till de är helt kalla. Om du inte har muffinsbrett, kan du använda vanliga, dubbla muffinsformar. Fyll då upp formarna till bara 2/3 av formen, annars rinner degen över kanten under gräddningen. Du kommer att få flera små muffins som behöver något kortare gräddningstid.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sju 3 juli 2012

    Supergoda muffins som blev precis som beskrivningen. Rekommenderas. :)

  • imbestfghjk 17 maj 2018

    hej

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.