Glasyren är inte nödvändig, men gör dem ännu godare!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Smält matfettet. Låt choklad och matfett svalna något.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör och choklad i äggsmeten.
- Hacka hasselnötterna, för hand eller i matberedare. Blanda ner nöthacket i äggsmeten, rör ordentligt.
- Blanda samman mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten, lite i taget så att det inte bildas några klumpar.
- Smörj en långpanna, 30x40 cm, eller använd bakplåtspapper. Bred ut smeten i långpannan.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter tills kakan stelnat något, men ändå inte är helt torr inuti. Låt kakan kallna.
- Smält chokladen till glasyren och bred den tunt över den kalla kakan.
- Hacka hasselnötterna och strö dem över glasyren. Skär kakan i 40 rutor, 4-5 cm stora, när glasyren stelnat.
Publicerat den
28 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar